יום רביעי, 25 בנובמבר 2015

סופגניית הפתעה! כדורי שוקולד בתחפושת של סופגנייה

מי מנחש מה מסתתר בתמונה?
חג החנוכה בפתח ולכבודו הכנתי סופגניות. 
לא מדובר על סופגניות רגילות.
בסופגניות האלו אין ריבה ולא מטגנים אותן בשמן ואם תשאלו את הילדים, אז רובם יגידו לכם שהן הרבה יותר טעימות מהסופגניות הסטנדרטיות.

אז מה העניין פה?!
במסגרת אתגר של כמה חברים, אופים ובשלנים משכמם ומעלה, כאלה שמטורפים על המטבח כמוני (או אפילו יותר) הוחלט שכל אחד יכין את המאכל הראשון שלו. הדבר הראשון שהוא הכין במטבח והוא זה שגרם לו להבין שהמטבח הוא המקום הטבעי שלו.
אצלי ההתלבטות לא הייתה גדולה מדי. ברור שאלך על משהו מתוק.
הספר הראשון שלי, זה שממנו למדתי הרבה דברים בשביל ילדה קטנה הוא "ילדים מבשלים" של רות סירקיס ואני בספק גדול אם יש מישהו שלא מכיר אותו. המתכון שבחרתי מתוך הספר הזה הוא המתכון של כדורי השוקולד האגדתיים, שכל כך מזכירים לי את הילדות : הכתישה של עוגיות הפתי בר בתוך שקית מהסופר בעזרת פטיש שניצלים, הערבוב יחד עם קקאו, סוכר ומרגרינה, הגלגול של כדורי השוקולד בידיים ואת צלחת ההגשה שנשארה ריקה כי כל הכדורים חוסלו תוך כדי ההכנה..בחיי!

אז לקחתי את המתכון של פעם ושדרגתי אותו מבחינת החומרים ולכבוד חג החנוכה שודרג גם העיצוב.

מדובר על כדורי שוקולד טעימים במיוחד, כאלו שמכינים עם שלושה רכיבים בלבד ומעצבים בצורת סופגנייה עסיסית שתפיל בפח גם את המומחים הגדולים ביותר בסופגניות.
לא היה אחד שראה את התמונות שלי ולא האמין שאלו כדורי שוקולד ולא סופגניות.
ההכנה קלה וטעימה וכנראה שגם פחות משמינה :)

כדורי שוקולד בעיצוב סופגניות / "מנ(ו)סה במטבח"

רכיבים:

1 קופסת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
150 גרם שוקולד מריר
2 שרוולים של עוגיות פתי בר (500 גרם)

מפשילים שרוולים:

1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה שמנת מתוקה על האש.
2. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
3. מרסקים את הפתי בר לפירורים קטנטנים, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים טוב טוב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
4. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומעבירים להצטננות.

עיצוב כדורי השוקולד לצורת סופגניה: זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה!

1. לשים היטב בצק סוכר ומרדדים דק דק (פחות מחצי ס"מ).
2. מניחים כדור שוקולד במרכז עיגול בצק סוכר מרודד בקוטר פי שלוש לפחות מקוטר כדור השוקולד.
3. עוטפים את הכדור בבצק, מורידים שאריות וממשיכים לגלגל את הכדור העטוף בין הידיים על מנת להחליק את מעטפת הבצק.
4. לאחר שסיימנו לעטוף את כל כדורי השוקולד נעבור לצביעה:
5. מערבבים יחד טיפת צבע מאכל חום, שלוש טיפות צבע מאכל צהוב וחצי כפית אלכוהול. משחקים מעט עם הצבעים עד שמגיעים לגוון הרצוי לסופגנייה שלנו.
6. משפדים את הסופגנייה על קיסם וצובעים את החלק התחתון ואת החלק העליון בצבע המאכל.
7. מניחים לייבוש. (ניתן לתקוע את הסופגנייה עם הקיסם על קלקר כדי שתחזיק מעמד טוב יותר)
8. מפזרים מעט אבקת סוכר על הסופגנייה.
9. בעזרת מים, מדביקים עיגול קטן של בצק סוכר אדום.
10. מסדרים את הסופגניות על צלחת הגשה ומתכוננים להפתיע את האורחים!

ועכשיו לקצת תמונות:


מניחים כל כדור שוקולד במרכז בצק סוכר מרודד דק

לפני ואחרי

צובעים
עוד טיפ טיפה וסיימנו:
* אם בצק הסוכר נדבק אל משטח העבודה בזמן הרידוד ניתן לפזר מעט קורנפלור על המשטח. 
* אין לכם בצק סוכר אדום? שימו סוכריה אדומה במקום. אותו דבר.
* אל תגלו לאף אחד את ההפתעה. שששש...


הפתעה!!!
אתם מוכרחים לראות מה שאר המוכשרים הכינו: 
לחצו על שם המתכון כדי להכנס לקישור


פטיפורים – אינס שילת ינאי * עוף בתפוזים – לייזה פאנלים * עוגת שוקולד וחלבה – רויטל אמיר * עוגת שיש זברה – פז אלסטר * לחם שום – עמרי פולק * סופלה גבינות – גורמיאו * אגרול עם רוטב חמוץ מתוק – אורן נדלר * טירמיסו שוקולד ובננה – נטלי לוין * עוגת גבינה קרה עם קיווי – יהודית אביב * סלט וולדורף – רותם ליברזון * נקניק שוקולד – רחלי קרוט * סמיפרדו שוקולד – רות אופק * מרק אפונה – מיכל מעוז נחום * מאפה פירוג – אולגה טוכשר * טורטיות במילוי בננה, חמאת בוטנים ומרשמלו – אפרת מוסקוביץ * אוסובוקו אלה מילנזה – רומי נדלר.


6 תגובות:

  1. רעיון מדליק (חנוכהה וזה..) אין כמו הספר ילדים מבשלים כספר להתחלת הרומן עם המטבח,מזדהה אתך לגמרי.

    השבמחק
  2. רעיון קורע!
    שאפו על היצירתיות, חמוד בטירוף :)

    השבמחק