יום שני, 30 בנובמבר 2015

ביסקשיו - עוגיות ביסקוטי עם בננה, שוקולד, תפוז והמון קשיו

ביסקוטי עם המון דברים טובים
פעם באוניברסיטה, לפני כמה שנים, כשעוד לא ידעתי כמעט כלום על אפייה, החלטנו כמה חברים לעשות יחד ערב אפייה.
אז לקחנו מתכון לעוגיות, אלתרנו לפי חומרים שהיו לנו בדירת הסטודנטים הפיצית, אפינו בטוסטר אובן מצ'וקמק כזה ו- וואלה, יצאו לנו אחלה ביסקוטים!
כנראה ששמנו יותר מדי דבש, אפינו קצת הרבה יותר מדי זמן ופרסנו פרוסות עבות מדי (3 ס"מ לעוגייה) כי לקח לי שיעור כימיה שלם לסיים לכרסם עוגייה אחת בלבד.
ואז הבנתי- אני מאלה שאוהבים ביסקוטים!

המתכון שיופיע בעוד כמה שורות עבר שדרוגים רבים, מהפן הבריאותי, המקצועי והטעימי..

אז מה יש בעוגייה המופלאה שלי אתם שואלים?
העוגיות מכילות מלא דברים טובים: שיבולת שועל, בננה, שוקולד צ'יפס, קליפות תפוזים מסוכרות והמוון קשיו.
מה אין? שמן! אין אפילו טיפת שמן אחת. גם לא חמאה. ובטח בטח שלא מרגרינה.
והטעם? להתעלף!


מלא מלא דברים טובים
מבחינת ההכנה:
המתכון מכיל כוס אחת של קמח וכוס אחת של שיבולת שועל.
אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה, להכנה מהירה, ואז אין צורך לטחון אותה והיא גם תהיה יותר מורגשת בתוצאה הסופית או להשקיע עוד איזו חצי דקה ולטחון שיבולת שועל עבה.
מוסיפים סוכר, ביצה אחת, בננה ואת כל התוספות שאוהבים.
מערבבים הכל יחד, יוצרים שני גלילים גלילים ואופים אפייה ראשונה.
לאחר צינון טוב (חשוב מאוד לצנן היטב כדי שיהיה קל לפרוס את הגלילים והם לא יתפרקו וגם כדי לקבל את המרקם הכל כך טעים של העוגיות האלו), פורסים לפרוסות דקות (חצי ס"מ), מעבירים לרשת ומכניסים שוב לתנור לייבוש הסופי.


שיבולת שועל עבה לפני הטחינה (ימין) ואחרי הטחינה (שמאל)

מעבירים את הגלילים לתנור

מוצאים את הביסקוטים מהתנור ומצננים היטב

פורסים, מניחים על רשת ומחזירים לתנור לאפייה שניה
מבחינת פירוש השם:
מכיון שאופים את העוגיות האלו פעמיים הן נקראות ביסקוטי. בלטינית : bis - coctus שפרושו: נאפה פעמיים. נכון שלא ידעתם את זה?!


ביסקוטים שיבולת שועל, בננה והתוספות שתופסות / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים:

1 כוס שיבולת שועל גסה וטחונה (או שיבולת שועל דקה להכנה מהירה)
1 כוס קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
1 בננה בשלה ומעוכה
תוספות:
שוקולד צ'יפס
קוביות של קליפות תפוזים מסוכרות
קשיו

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בקערה מערבבים יחד: שיבולת שועל, קמח מנופה, אבקת סודה לשתייה.
3. מוסיפים ביצה, סוכר, דבש ובננה ומערבבים היטב.
4. מוסיפים תוספות ומערבבים מעט, רק עד שהן נטמעות בתערובת.
5. יוצרים שני גלילים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומעבירים לתנור.
6. אופים 20 דקות. הגלילים יתפחו מעט והתחתית תהיה שחומה.
7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. (לפחות חצי שעה)
8. מחממים תנור ל-140 מעלות.
9. אחרי הצינון: פורסים לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים את הפרוסות על רשת ומעבירים לאפיה נוספת למשך 30 דקות.
10. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר או במקרר.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

1. לא, זו לא טעות! אין טיפת שומן במתכון.
2. תתפרעו עם התוספות. אני ממליצה להוסיף לפחות סוג אחד של אגוזים.
3. הבצק יוצא טיפה דביק. ניתן לקמח מעט את הידיים לפני שיוצרים את הגלילים. מה שנוח לכם.
4. אני הכנתי את קליפות התפוזים המסוכרות בבית. הכי טעים שיש!
5. לא לשכוח לצנן היטב, אחרי יהיה קשה נורא לפרוס את גלילי הבצק האפויים וגם התוצאה הסופית תהיה דחוסה יותר.

למתכוני עוגיות נוספים אתם מוזמנים להכנס לדף הפייסבוק של "מנסה במטבח"
 
ביסקשיו!
גם המתכון הזה נכתב כחלק מהאתגר החודשי "כחומר ביד הבלוגר" של "מנטקה"
ותראו מה שאר החברים המוכשרים הכינו!!!

8 תגובות:

  1. נראה מעולה! אני חולה על ביסקוטים :)

    השבמחק
  2. אפשר להשתמש בקמח מלא במקום לבן?

    השבמחק
  3. אפשרי לוותר על הקשיו ולהוסיף אגוזי מלך?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט. רעיון נהדר.
      ניתן גם לשלב כמה אגוזים שונים ולהוסיף פירות מיובשים. כל מה שאתם אוהבים.
      רק חשוב לשמור על היחס לפי המתכון.

      מחק
  4. יצא מעולה, תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה לשמוע! זהו אחד המתכונים האהובים עליי..

      מחק