יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

פחזניות דלוקס - פחזניות במילוי שוקולד וקראסט קקאו

פחזניות עם קרם פרלינה בציפוי שוקולד פריך
פחזניות מבחינתי הן הקינוח האולטימטיבי כשאני רוצה להרשים את האורחים במשהו שהוא יותר מיוחד מעוגיות, יותר קל להכנה מעוגת רושם עמוסה בשכבות קרמים ומרקמים ויותר.. פשוט יותר.. כי מהמתכון שאכתוב פה למטה יוצאות המון פחזניות ואם עושים אותן מיני (כמו שאני עשיתי) אז יוצאות המון*2 !!

בואו נדבר קצת על פחזניות..


מדובר על בצק רבוך (בצק מבושל), ממולא בקרם (איזה שתרצו- הכל הולך) ואם רוצים ממש להתפרע, אפשר להוסיף לו קראסט משגע כציפוי מעל הכל, מה שנותן מרקם כייפי ותוספת טעם מוצלחת במיוחד.

בצק רבוך - בצק שמכיל חמאה, מים (או חצי מים וחצי חלב, או רק חלב), מעט סוכר (חשוב- בשביל הטעם וגם בשביל צבע הפחזניות) ומעט מלח.
את כל אלה מבשלים יחד בסיר, על הגז, עד שהכל נמס ומתערבב יחד ולבסוף - שופכים פנימה קמח מנופה בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. פחות מדקה.
את הבצק כדאי לייבש מעט, תוך כדי ערבוב של הבצק בסיר על להבה נמוכה.
אחר כך מעבירים לקערת המיקסר, מערבבים מספר דקות עם וו גיטרה על מנת לצנן מעט את הבצק לפני הוספת הביצים.
מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ואז כשמתקבלת עיסה במרקם "נעים" - לא מוצק מדי ולא נוזלי מדי - מעבירים לשק זילוף, מזלפים עיגולים קטנים על נייר אפייה (או משטח סיליקון) ומעבירים לתנור.
על מנת לדעת אם הבצק מוכן ניתן לקחת מעט בצק בין האגודל לבין האצבע ולהפריד את האצבעות, אם הבצק נמתח ונוצר חוט דק של בצק- עשינו את העבודה נכון!
במידה ורוצים להוסיף את הקראסט המדליק (ממש לא חובה) - קורצים עיגולים ומניחים מעל כל פחזניה לפני האפיה. 

מילוי - הכל הולך. החל מקצפת מתוקה, גנאשים שונים, קרמים בטעמים ואפילו אפשר להוסיף בתוך המילוי הקרמי גם תוספות שיפתיעו בכל ביס כמו למשל - פיצפוצי שוקולד, פטל טרי , ריבות ועוד - סומכת עליכם שתתפרעו.

ציפוי - כאן ציפיתי את הפחזניות בציפוי קראסט קקאו, ניתן כמובן בציפוי וניל (אפשר לשחק ולהוסיף גרידה של תפוז או לימון לבצק הציפוי..) 
הציפוי מוסיף קרנאציות מעניינת לפחזניה שלנו וטעם מיוחד. הוא כמובן לא חובה אבל מוסיף לא מעט לטעם ולרושם של כל הקינוח.


פחזניות עם קראסט קקאו לפני אפייה

פחזניות עם קראסט קקאו אחרי אפייה

פחזניות במילוי גנאש שוקולד-נוגט ובציפוי קראסט קקאו / "מנ(ו)סה במטבח"

חומרים: (50 מיני פחזניות)

לקראסט קקאו: (מתכון של מיקי שמו)
50 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר (60 גרם)
1/2 כוס פחות כף קמח (60 גרם)
10 גרם אבקת קקאו

לפחזניות:
100 גרם חמאה
1 כוס מים (240 מ"ל)
כף סוכר
קורט מלח
כוס קמח מנופה (140 גרם)
4 ביצים

לגנאש שוקולד-נוגט:
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
200 גרם שוקולד חלב
30 גרם אבקת נוגט (לא חובה)

מפשילים שרוולים: 

הכנת הקרם למילוי:
1. מביאים קופסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) לרתיחה קלה.
2. מורידים מהאש,מוסיפים את השוקולד, מחכים דקה, מערבבים עד שכל השוקולד נמס ומקררים למשך 4 שעות לפחות במקרר.
3. מעבירים את התערובת הקרה לקערת המיקסר, מוסיפים את קופסת השמנת השנייה ומקציפים היטב. 
4. מוסיפים את אבקת הנוגט לקראת סוף ההקצפה.
5. מעבירים לשק זילוף.

הכנת הקראסט:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
2.  משטחים לעלה בעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כחצי שעה.

הכנת הפחזניות:
1. מחממים בסיר : חמאה, מים, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה כולה ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים ללהבה נמוכה.
3. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה ומערבבים בכף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.
4. ממשיכים לערבב עוד כשתי דקות על להבה נמוכה על מנת לייבש מעט את הבצק.
5. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במשך כשלוש דקות על מנת לצנן מעט את הבצק.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מחכים עד שהביצה תבלע בתערובת ומוסיפים את הביצה הבאה עד לקבלת תערובת חלקה.
7. מחממים את התנור ל 200 מעלות.
8. מעבירים לשק זילוף ומזלפים עיגולים בגול הרצוי. 
9. מוציאים את משטח הקראסט מהמקפיא וקורצים עיגולים בגודל הפחזניות שזילפנו.
10. מניחים עיגול קראסט על כל פחזניה ומעבירים לתנור.
11. אופים למשך 15 דקות ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות ואופים למשך 20 דקות נוספות. מוציאים להצטננות.
12. עושים חור קטן בתחתית הפחזניה וממלאים בקרם השוקולד בנדיבות.  

עוד טיפ טיפה וסיימנו: 

* ניתן למלא בכל קרם שאוהבים : קרם פטסייר, גנאש שוקולד מריר או לבן מקוצף ועוד..
* אפשר להוסיף תוספות למילוי הפחזניות : פיצפוצי שוקולד, קוקוס קלוי, קוביות פירות קטנטנים ועוד.. 
* ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל הפחזניות.


למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

 אפשר גם לחצות את הפחזניות ולזלף גבהות של קרם לאקסטרא רושם, ממש כמו בתמונה הזו:
 
פחזניות בקרם שוקולד-נוגט

ואם אתם רוצים בכלל להרשים - פשוט תאמרו שהכנתם פרופיטרולים במילוי קרם פרלינה ובציפוי קראסט קקאו פריך!
מבטיחה לכם שהמחמאות לא יפסיקו להגיע :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה