יום שבת, 27 ביוני 2015

עוגת שכבות שוקולד ודובדבנים - יום נישואין לאנשים יקרים במיוחד

אז ככה,
ההורים האהובים שלנו חוגגים 40 שנות נישואין (!!)
לכבוד המאורע הגדול הוטל עליי להכין עוגה, כמובן..
ישבתי וחשבתי (וחשבתי וחשבתי) על עוגה שתתאים בדיוק למסיבה,
משהו שכולנו אוהבים,שמתאים לעונת השנה ושתתאים למבוגרים ולילדים גם יחד.

ואז זה היכה בי! דובדבנים!! מי לא אוהב דובדבנים?!?! אצלנו במשפחה אוהבים דובדבנים (וגם מרציפן, אבל זה לא רלוונטי כרגע)!
ליקר דובדבנים,דובדבנים טריים,ריבת דובדבנים..אולי זה קשור לזה שכל הילדות שלי אכלתי ה-מ-ו-ן דובדבנים מהעץ בגינה שלנו.
וככה- הרכבתי עוגה עם המון דובדבנים והמון שוקולד והמון המון אבל המון אהבה!
הבסיס- עוגת ספוג עשירה ספוגה ברוטב דובדבנים ומעט רום 
בין השכבות גנאש שוקולד חלב ושוקולד מריר מוקצף (בטעם אלוהי!)
וכמובן דובדבנים.

העוגה יצאה מושלמת ועם טעם של עוד - בדיוק כמו חיי הנישואין של ההורים שלי!
שכבות של עונג..ודובדבנים

יום רביעי, 17 ביוני 2015

כאן עושים קסמים!

לקחת קמח.סוכר.שמן.ביצים
לערבב בקערה אחת פשוטה
להכניס לתנור
זה כל מה שצריך כדי שהקסם יקרה..
ברגע שגיליתי את זה, התמכרתי לאפיה!
קחו לכם רגע לחשוב על זה- איך מכמה דברים פשוטים שיש בכל בית אפשר להכין בכל רגע נתון עוגה או עוגיות ואפילו להגיע לקינוח מרשים במיוחד,ואם זה לא קסם- אז אני לא יודעת מה כן..

אני שירה,
בת 32 ואמא לשלושה פשושים מתוקים
עובדת הייטק ביום וקוסמת בלילה
לקח לי לא מעט זמן להבין איך משלבים הכל יחד,אבל כנראה שכשעושים את מה שאוהבים אז זה אפשרי ואפילו טעים :)

הבלוג שלי עוסק באפייה בעיקר אבל גם בניסויים במטבח.
למשל- 
האם יש כמות מדוייקת של שמרים כדי להגיע למאפה איכותי ומוצלח במיוחד?
מה יקרה אם נשים קצת יותר או קצת פחות??
         
מזמינה אתכם להיסחף איתי ולגלות את קסמי המטבח,יחד נכין קינוחים ביתיים (גם כאלה שמכינים עם תינוק על הידיים..) ,קינוחי רושם אבל גם נעז וננסה במטבח דברים חדשים.
זהו בלוג אינטרקטיבי אז אתם יותר ממוזמנים להשתתף,להציע רעיונות לניסויים,לשאול שאלות ולשתף בידע וביצירות המהממות שלכם!