יום שלישי, 28 ביולי 2015

בשתי מילים: צ`אנקי מאנקי

בחמש מילים: הגלידה הכי טעימה שהכנתי! בינתיים..

הקיץ הגיע. עונת הרחצה נפתחה ויחד איתה נפתחה עונת הגלידות!


צ'אנקי מאנקי בייתי
מעכשיו כבר לא צריך להוציא את השקדים כדי שיהיה תירוץ לאכול איזה כדור מתוק, קר וטעים.
והקלוריות? זה כבר סיפור אחר..
הגלידה שפתחה אצלנו בבית את עונת הקיץ החמה היא הגלידה הכי טעימה שיצא לי להכין עד היום. היא עדינה,טעימה וממכרת. יש בה קרנצ` אגוזים,בננות ואיך לא, גם שוקולד!
את הגלידה מכינים ללא מכונת גלידה, הכנה מהירה וקלה ככה שאת גם אחלה פעילות של אחרי הצהריים עם הילדים .

ביננו, הכיף הכי גדול בגלידה שמכינים בבית הוא שאפשר לשים כמה תוספות שרוצים ולא צריך לחפור בקופסה הקנויה עד שמגיעים לאיזה פיצפוץ שוקולדי שמוחבא היטב.

גלידה בשלושה מרכיבים בלבד (לא כולל תוספות): חלב מרוכז, שמנת מתוקה, קמצוץ מלח ותוספות.

יום שני, 20 ביולי 2015

לצאת מהקופסא – סדנת בישול בריא עם רומי חוכמה



אני אוכלת בריא. או לפחות משתדלת ממש.
בתור אחת שמתעסקת הרבה עם עוגות וקרמים ושוקולדים ומתוקים חשוב לי מאוד ביום יום לאכול כמה שיותר בריא, כמה שיותר מאוזן ונכון ולכן שמחתי מאוד להגיע לסדנת בישול בריא אצל רומי חוכמה אירידיאולוגית,נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.

יום שלישי, 14 ביולי 2015

עוגת יומולדת מפנקת - איזה יום שמח לי היום, איזה יום!




עוגת יום ההולדת שלי!

אומרים שיום הולדת יש רק פעם בשנה..אז אומרים!
ימי הולדת תמיד היו נושא מרכזי בבית שבו גדלתי. אמא שלי היקרה דאגה לפנק אותנו בכל יומולדת בעוגת
יומולדת מושקעת במיוחד (בזמנו עוגת שוקולד עם ציפוי שוקולד נוטף ומלא סוכריות צבעוניות היה הישג גדול!) ובחגיגות יומולדת שנמשכו לפעמים גם שבוע שלם.. מסיבות עם החברים,עם המשפחה הקרובה, עם המשפחה המורחבת..העיקר למצוא סיבה למסיבה!

 
היום בדיוק לפני 33 שנם נולדתי..


יום ראשון, 12 ביולי 2015

פאי דובדבנים במילוי מנצח!

פאי דובדבנים ושוקולד לבן


מחפשים בילוי כייפי,קליל וטעים עם הילדים? צאו לקטיף דובדבנים!
אם מגיעים בעונה המתאימה, בין מאי  ליולי,אפשר להתענג על דובדבנים טריים, מתוקים ואדומים במיוחד היישר מהעץ. 
הדובדבנים גדלים גם על ענפים נמוכים כך שזאת חגיגה גדולה אפילו לקטנטנים שיכולים לקטוף בעצמם בקלי קלות ולזלול מלא מבלי שאף אחד ישים לב..

בנוסף, הדובדבנים אוהבים קור ולכן אין צורך אפילו בריסוס, בקיצור- רווח מכל הכיוונים.
לאחר שקיבלנו הסבר קצר מהמדריכה, קטפנו וזללנו המון דובדבנים עגלגלים ומתוקים וגם הספקנו לשים כמה בקופסא (ואז לחסל את כל מה שבקופסא ולמלא אותה שוב), חזרנו הבייתה מרוצים במיוחד.
הילדים,מבושמים בניחוחות מתוקים נרדמו מאחורה ואני-  התחלתי לחשוב על הקינוח הבא..
אז קבלו אותו במלוא הדרו - פאי דובדבנים במילוי מנצח!