יום שלישי, 29 בדצמבר 2015

מאפינס שוקולד-בננה שילדים אוהבים (ומבוגרים עוד יותר)

מאפינס שוקולד-בננה

אני מאמינה בפרופורציות!

במסגרת נסיונותיי ליצור מאפים וקינוחים קצת יותר בריאים, כדי שארגיש טיפה יותר טוב עם עצמי לגביי ולגבי הילדים שלי אני מנסה במטבח..והרבה.
אני מנסה לשלב חומרי גלם בריאים כמו למשל: שיבולת שועל, קמח כוסמין מלא, שמן קוקוס, סוכר חום ועוד..
אני מנסה לטבען מתכונים קיימים.
אני מנסה שילובים שונים של פירות, אגוזים וזרעונים במאפיים השונים.
וכן- אני גם מנסה דברים מושחתים ועשירים בטעמים ומרקמים.

כי אני מאמינה בפרופורציות.

יום שבת, 26 בדצמבר 2015

עוגיות שוקו-בננה טבעוניות

עוגיות שוקו-בננה טבעוניות
העוגיות האלו נולדו בטעות..
בסך הכל רציתי להכין את הביסקוטי האלה, אבל אז התחשק לי לעשות ניסוי ולהפוך אותם לביסקוטים טבעוניים.
ואז התחשק לי להכין אותם דווקא עגולים.
מדובר על מתכון דומה מאוד לביסקוטים אבל משודרג מעט:
בלי ביצים - טבעוני כבר אמרנו?
עם קקאו - כדי לתת טעם שוקולדי לכל העניין
עם אגוזי מלך וגרעיני חמניה - משדרגים פלאים את התוצאה הסופית
עם קצת שמן קוקוס -כדי לתת לעוגיות נימוחות מפנקת
אני התמכרתי! תהנו גם אתם!

יום ראשון, 20 בדצמבר 2015

קינוח שוקולד פרווה - קאפקייקס שוקולד עם גנאש שוקולד-תפוז ומקופלת פרווה

קאפקייקס שוקולד עם גנאש שוקולד-תפוז ומקופלת
כל ארוחת שישי אצלנו בבית היא חגיגה.
לא כי יש הרבה אנשים או אירוע מיוחד בכל מפגש..אלא כי כל אחד אוהב אוכל אחר ויש מנה מיוחדת כמעט לכל אחד.
יש צמחונים, יש טבעונים ויש קרניבורים.
יש מבוגרים, יש ילדים ויש תינוקות.
ובנוסף לכל החגיגה יש גם שומרי כשרות.
לכל אחד מאכל שונה שמתאים במיוחד בשבילו.
אבל יש דבר אחד שמתאים לכולם... קינוח פרווה!

יום ראשון, 6 בדצמבר 2015

סופגניות אשל בלי אשל



אוהבים סופגניות?

באמצע ההכנות להדלקת הנרות הילדים נזכרו שהם רוצים סופגניות. עכשיו.
אומנם אני "סופר-אמא" אבל עדיין לא קיבלתי את מקל הקסמים של כיתת המתקדמים אז אני עדיין לא יכולה להתפיח בצק שמרים תוך פחות מדקה.
אז מה עושים?
הנרות מחכים שידליקו אותם, הילדים מתרגשים ואני צריכה להכין סופגניות.
מה עושים? מכינים סופגניות אשל!! 
אבל רגע!
אין אשל בבית.
אז מה עושים?
מכינים סופגניות אשל בלי אשל!

יצא אשל! אה- כלומר, יצא אש!

יום שבת, 5 בדצמבר 2015

איך להכין עוגיית סביבון פיניאטה לכבוד חג החנוכה

נס גדול היה פה!
הזהרה!
הפוסט שלפניכם הולך להיות מדליק, צבעוני וקופצני!

מכירים פיניאטה?? עיסת נייר חלולה, מעוצבת בכל מיני צורות מדליקות, ממלאים אותה בהמון ממתקים ובאה אלינו היישר ממקסיקו? 
נו, נזכרתם? יופי. עכשיו תדמיינו את כל העסק בקטן, בצורת סביבון ובתוך עוגייה. מדליק, לא?

מיד תקבלו את כל ההסברים על "איך להכין עוגיית סביבון פיניאטה שתשדרג פלאים את חג החנוכה"