יום שני, 16 במאי 2016

עוגת גבינה טבעונית

עוגת גבינה טבעונית מנצחת
אם גם אתם החלטתם להשתתף ב "תחרות עוגת גבינה" לכבוד חג השבועות ואתם רוצים להפתיע את כולם עם עוגת גבינה טבעונית, כזאת שלא ינחשו לעולם שהיא טבעונית, יש לי פתרון עבורכם!



מדובר במתכון של הקונדיטורית שני רייך כותבת טור מתוק וטבעוני בעיתון הארץ (למשל פאי התפוחים המשגע הזה) ובעלת "טבעוני מתוק - קינוחים טבעוניים".

קונדיטורית שני רייך

זו לא עוד עוגה טבעונית!

זו עוגה נפלאה, עדינה בטעמים ומרקמים שמקבלת באהבה כל עיצוב וקישוט, מה שהופך אותה בקלות לעוגה יפייפיה ומרשימה שכל אחד ישמח לטעום ממנה. 

עוגת גבינה טבעונית של הקונדיטורית שני רייך
אגב, בעיניי היא יפייפיה גם בלי כל קישוט.

מדובר ב"עוגת גבינה" אפויה, ללא גלוטן (אין קמח בעוגה עצמה וניתן להמיר בקלות את התחתית לעוגיות ללא גלוטן), ללא ביצים וללא מוצרי חלב מה שהופך אותה לעוגה אידיאלית לא רק לטבעונים אלא גם לנמנעים מגלוטן ו/או למי שאלרגי למוצרי חלב כמו לא מעט חברים טובים שלי.

עוגת גבינה טבעונית / שני רייך


רכיבים: (תבנית קוטר 22)

3/4 כוס קשיו טבעי 
300 גרם גבינת טופוטי (ממרח סויה במרקם שמנת)
300 גרם קרם קוקוס לאחר לילה במקרר (רק החלק הלבן והמוצק)
80 גרם סוכר
1 כפית גדושה מחית/תמצית וניל
3 כפות מיץ מלימון טרי
50 גרם קורנפלור
1 מעדן סויה תות או כל טעם אחר
160 גרם ביסקוויטים/עוגיות אוריאו/עוגיות ללא גלוטן
4 כפות שמן קוקוס

לקישוט:
פסיפלורה
דובדבנים טריים
דובדבני אמרנה
משמש מקורמל

מפשילים שרוולים:

1. משרים את הקשיו במים חמים לשעה.
2. מסננים את הקשיו וטוחנים בפוד פרוססור יחד עם גבינת טופוטי וסוכר.
3. מוסיפים קרם קוקוס, מחית/תמצית וניל, מיץ לימון וקורנפלור וטוחנים לבלילה חלקה.
4. טוחנים את הביסקוויטים/אוריאו לפירורים דקים. 
5. מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים.
6. משטחים בתבנית (קוטר 22) ואופים על חום של 170 למשך 10 דקות או עד גוון זהוב.
7. מוזגים את הבלילה מעל שכבת הביסקוויטים ואופים במשך 35 דקות או עד שהבלילה משחימה.
8. העוגה אמורה להיות יציבה בשוליים ורוטטת קלות במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, ומעבירים ללילה במקרר.
9. מורחים על העוגה יוגורט סויה (אפשר בכל טעם שרוצים) ומקשטים במיטב פירות העונה!

עוד טיפ טיפה וסיימנו:
* מכיון שהעוגה אינה מכילה קמח או ביצים חשוב לייצב את העוגה במקרר.
* זוהי עוגה נהדרת גם לנמנעים ממוצרי חלב ו/או גלוטן.
* אין קמח במתכון של העוגה עצמה. כדי שתתאים לנמנעים מגלוטן יש להחליף את עוגיות הבסיס לעוגיות ללא גלוטן.
* ניתן לקשט את העוגה בכל פרי שאוהבים.
* אפשר להחליף את היוגורט באבקת סוכר או שקדים פרוסים.

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

                           חג שבועות שמח!
עוגת גבינה טבעונית


9 תגובות:

  1. תמונות נפלאות והמתכון נראה קל ביותר :)

    השבמחק
  2. היי, תודה!
    שתי שאלות קצת קטנוניות של פרפקציוניסטית :)
    300 גרם גבינת טופוטי (ממרח סויה במרקם שמנת) - אם אני זוכרת נכון חב' היא 225 נכון? (שואלת כי בדכ הגבינות מגיעות במשקלים אחרים אז לוודא שאכן צריך לקנות יותר מחב' אחת ושזו לא טעות במתכון חלילה :) )
    300 גרם קרם קוקוס לאחר לילה במקרר (רק החלק הלבן והמוצק) - מעולם לא השתמשתי. איך מבצעים את ההפרדה של החלק הלבן והמוצק? הוא אמור להיות למעלה, ופשוט לקחת עם כף עד שמגיעים לנוזל?
    תודה!!

    השבמחק
  3. בכיף!
    1. משתמשים ביותר מחבילה אחת.
    2. כן- שמים את הפחית במקרר למשך הלילה ולמחרת מפרידים רק את החלק הלבן והמוצק עם כף.
    תהנו!

    השבמחק
    תשובות
    1. שאלות נוספות,
      כמות קרם הקוקוס היא לאחר הסינון של רק מה שהתקשה במקרר? כלומר, צריך למדוד 300 גרם של מה שאנחנו מוציאים בסופו של דבר מהפחית וכן לוקחים, או שצריך לקחת מפחית של 300 גרם מה שיוצא?

      וגם- האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר או שהוא הכרחי?

      מחק
    2. כן - צריך 300 גרם של קרם קוקוס, כמות כוללת שתכנס לעוגה.
      ניתן להחליף בשמן אחר.

      מחק
    3. מציקה לך שוב כי מכינה אותה מחר, שאלה טכנית לגבי התבנית- האם השתמשת בקפיצית שניתנת לפירוק? הקפיצית שלי עצומה ואני לא רוצה עוגה שטוחה.. רוצה לקנות חד פעמית אבל שוקלת אם כדאי
      תודה!

      מחק
  4. הי, האם אפשר להחליף את הטופוטי בטופו משי מרוסק? לא בא לי על החומרים שבטופוטי...

    השבמחק
  5. האמת שלא ניסינו. לצערי לא אוכל לעזור לך אבל אשמח שתשתפי אותנו בתוצאה אם תחליטי להחליף את הטופוטי בטופו משי.

    השבמחק