יום ראשון, 29 במאי 2016

קינוחי כוסות - שכבות של קרם מרציפן ומלון כתום עם קראמבל פתי בר קרמל

קינוחי כוסות - שכבות של קרם מרציפן ומלון כתום עם קראמבל פתי בר

קינוח פנטזיה!
זה השם הרישמי שהקינוח המעלף הזה קיבל.


בתור חובבת מרציפן ידועה (ואם אתם עוקבים אחריי אתם בטוח כבר יודעים את זה!)
אין לי בעייה לשלב שקדים - על שלל צורתם - בכל קינוח שאני מכינה.
 הבעייה הגדולה היא שלא כולם אוהבים מרציפן. מוזר, אני יודעת! 
המזל הגדול שלי הוא ששני רייך מפוסט עוגת הגבינה הטבעונית שמשגע את הרשת, הצטרפה אליי ליום האפייה הזה והיא, שני, אוהבת מרציפן!!
 
קינוחי כוסות
 את השילוב של שקדים ומלון כתום טעמתי לראשונה בקינוח של השף ברק יחזקאלי ומאז זה פשוט לא יוצא לי מהראש. הקטע הוא ששיגעתי את שני כל כך שגם היא התחילה לחלום עליו בלילות (על הקינוח, כן!?)
אחרי שדיברנו, חלמנו ונשמנו רעיונות לשילוב שקדים - מלון החלטנו לקרוא לקינוח (שעדיין לא היה ברור איך הוא יראה בסוף) קינוח פנטזיה!
והנה התוצאה!

קינוחי כוסות - שכבות של קרם מרציפן ומלון כתום עם קראמבל פתי בר קרמל

לקרם שקדים ערבבנו יחד שקדים, סוכר וחמאה. 
הקצפנו וקיפלנו יחד עם שמנת מתוקה וקיבלנו מוס מרציפן (ללא ביצים) מטריף 
את המלון חתכנו לקוביות קטנות, הוספנו אגוזי ברס - אגוזי לוז מקורמלים וגרוסים
והתחלנו להרכיב: שכבות של קרם מרציפן וקוביות מלון מתקתקות על שכבת קראמבל ביסקווטים פתי בר קרמל
מעל הכוס הנחנו טוויל דקיק ומעליו קוביות מלון 
כל מה שנותר הוא לתת מכה קטנה על הטוויל ולצפות בקוביות המלון נופלות אל תוך הכוס הזו שכל כולה שילוב טעמים נפלא וממכר!

שומעים את זה?

יש לי הרגשה שחיממתי אתכם מספיק ואתם לגמרי מוכנים למתכון..
אז יאללה - להפשיל שרוולים!

קינוח כוסות - שכבות של קרם מרציפן ומלון כתום על קראמבל פתי בר / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים: (10-12 כוסות)

100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ)
חצי מלון כתום חתוך לקוביות קטנות
100 גרם אגוזי ברס
שרוול ביסקוויטים פתי בר קרמל של אסם מפוררים לפירורים גסים

לטוויל :  (עוגיות דקיקות)
20 גרם חמאה רכה
15 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
50 גרם קמח
1 חלבון
 
מפשילים שרוולים:

קרם שקדים:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאה ואבקת סוכר.
2. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
4. מוסיפים בהדרגה את תערובת השקדים לקצפת ומקפלים עד לקבלת מוס אחיד.

טוויל:
5. מערבבים יחד חמאה ואבקת סוכר.
6. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
7. טורפים קלות את החלבון ומוסיפים לתערובת הקמח והחמאה.
8. מערבבים ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
9. מחממים תנור ל 180 מעלות.
10. על נייר אפייה (או משטח סיליקון) משטחים את התערובת למשטח דקיק ואופים למשך 10-12 דקות.
11. מוציאים מהתנור ומיד קורצים עיגולים לפי גודל הכוס או טיפה יותר גדולים

הרכבה:
שכבה 1: שמים פירורי פתי בר קרמל בעובי 1 ס"מ
שכבה 2: מזלפים (או מניחים בעזרת כף ) מוס שקדים מרציפן
שכבה 3: מניחים קוביות מלון ומפזרים כף אגוזי ברס
שכבה 4:מזלפים (או מניחים בעזרת כף ) מוס שקדים מרציפן
מניחים עיגול טוויל מעל הכוס ועליו כמה קוביות מלון
 
עוד טיפ טיפה וסיימנו: 

* לא הייתי ממליצה לוותר על אף שכבה במתכון. כל שכבה מוסיפה טעם ומרקם לקינוח הסופי.
* הטיוויל מתקשה מהר מאוד ולכן חשוב לקרוץ את העיגולים כבר ביציאה מהתנור.
* יש לקרוץ עיגולים לפי קוטר שפת הכוס ועדיף אפילו מעט גדולים יותר.
* ניתן לוותר על הטוויל אם כי הוא בהחלט מוסיף "שיקיות" ו "וואו" לתוצאה הסופית והוא גם טעים נורא.
* את שאריות הטוויל אפשר לפורר ולפזר בין השכבות או לנשנש איך שהם.

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

שומעים את הקראנץ'?

ועכשיו?

ועכשיו???





4 תגובות:

  1. נראה מזמין !

    האם חייבים חמאה בקרם השקדים ?
    לא יכולה לשאת חמאה ... ולא מחמאה .....

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להחליף את הקרם שלי בשמנת מתוקה מוקצפת עם שקדים טחונים דק דק ואבקת סוכר.

      מחק