יום רביעי, 13 ביולי 2016

עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד מושחתת

היא שוקולדית, היא מלאה בקרמים ושוקולד, היא מצופה בשוקולד והיא מקושטת בממתקי שוקולד!
שוקולד- כבר אמרתי?

יש לי כל כך הרבה מה לכתוב על העוגה הזאת
אבל נראה לי שבמקרה הזה , תמונה אחת שווה אלף מילים. בהחלט!

תכננתי מתכון קל לעוגה פשוטה, אבל כזה שיוציא "וואו" מכל מי שיראה אותה

ואז זה קרה..

עוגת שוקולד עשירה שבעזרת קצפת וכמה שוקולדים תשאיר את כולם פעורי פה.
ומה אתם יודעים,זה אשכרה עובד!

הכנתי את העוגה הזאת לכמה אירועים שונים ותמיד כשפתחתי את הקופסה עפו לאוויר קריאות התלהבות:

"וואו"
 "מי הכין את העוגה"
"זה מטורף"
 "אני לא נוגעת, זה בטח איזה 1000 קלוריות לפרוסה"
כן, היו גם תגובות כאלה :)

שוקולד!!

אז בואו נביא קצת שוקולד ונתחיל..

עוגת שוקולד מושחתת / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים: (קוטר 24 ס"מ)

לעוגה:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר 
20 גרם (1 כף) דבש
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמים
100 גרם שוקולד מריר מומס
200 גרם (1 כוס + 6 כפות) קמח תופח
30 (3 כפות) גרם קקאו

למילוי - גנאש שוקולד לבן:
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

לציפוי:
250 מל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

לקישוט:
ממתקי שוקולד שאוהבים 

מפשילים שרוולים:

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבבים יחד חמאה, דבש וסוכר עד לקבלת תערובת רכה.
3. מוסיפים ביצים, מים ושוקולד מומס ומערבבים היטב.
4. מערבבים יחד קמח וקקאו ומוסיפים לתערובת הנוזלית. מערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
5. מעבירים לתבנית ואופית למשך 30-35 דקות. לא לשכוח את בדיקת הקיסם. (קיסם במרכז העוגה צריך לצאת נקי או עם מעט פירורים)
6. מצננים היטב.

הכנת המילוי: (לילה או כמה שעות קודם)
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. שופכים את השמנת על קוביות השוקולד הלבן.
3. מחכים דקה, מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומעבירים לקירור למשך הלילה (או ל4 שעות לפחות).

הכנת הציפוי: (לפני הרכבת העוגה)
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. שופכים את השמנת על קוביות השוקולד המריר.
3. מחכים דקה, מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
4. מצננים מעט (15 דקות)

מרכיבים ומקשטים:
1. פורסים את העוגה לשתי שכבות.
2. מקציפים את הגנאש הלבן לקצפת יציבה ומורחים על שכבת עוגה אחת . מכסים עם שכבת העוגה השניה.
3. שופכים מלמעלה את ציפוי השוקולד.
4. מקשטים איך שאוהבים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* אפשר להכין את העוגה בתבנית אחד ולחצות באמצע ואפשר לאפות מראש בשתי תבניות נפרדות באותו הקוטר. 
* אפשר למלא את העוגה בכל קרם שאוהבים : שוקולד חלב, קפה, ריבת חלב ועוד..
* תוספת פירות (תותים, דובדבנים..) למילוי תהיה נהדרת.
* בכלל לא חייבים למלא את העוגה בקרם. היא עשירה וטעימה גם ללא מילוי.
* אני קישטתי את העוגה בכדורי קליק שחור-לבן, קליק עוגיות ועדשים צבעוניות. אפשר כל קישוט שוקולד אהוב אחר.

          למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"
ציפוי שוקולד נוזל תמיד יעשה את העבודה

7 תגובות:

  1. האם אפשר לעשות את המילוי -קצפת באותו רגע במקום לעשות אותה כמה שעות או יום לפני ?
    כאילו להקציף שמנת מתוקה אבקת סוכר ופודינג ...[ואז זה קצפת יציבה]

    השבמחק
  2. אם המילוי הוא שמתנ מתוקה ופודינג אז בהחלט ניתן להכין אותו באותו הרגע . אם מכינים גנאש על בסיסי שוקולד ושמנת מתוקה יש לקרר אותו היטב לפני ההקצפה.

    השבמחק
  3. היי, האם ניתן להפוך לפרווה את בסיס העוגה ע״י מרגרינה במקום חמאה?

    השבמחק
  4. אפשר להשתמש בקמח כרגיל ללא גלוטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שמעולם לא ניסיתי אותו אז אני לא יכולה לענות לך לצערי.

      מחק
  5. מדהים!בדיוק חיפשתי לשבת הזו מתכון לעוגה כזו!! באת לי בול בזמן! תודה רבה!! יוצאת יחסית גבוהה בתבנית אחת? לאחר החציה לשניים ומילוי הקרם היא תהיה גבוהה? תודה!

    השבמחק