יום חמישי, 25 באוגוסט 2016

מגנום בייתי

מגנום שוקו-בננה בייתי
הבילוי עם הילדים בחופשת הקיץ בהחלט מוציא את היצירתיות שלי, שלהם, ושוב שלי..
החום בחוץ הביא אותנו להסגר בבית, במזגן ולהכין (שוב) גלידה, רק שהפעם - הלכנו על מגנום בייתי
עם התוספות והציפויים לפי בקשת הילדים



מגנום בייתי עם גלידת שוקו-בננה וציפוי שחור-לבן
המתכון שהכנו הוא בדיוק אותו מתכון שאנחנו מכינים כל הזמן, אותו הבסיס של גלידת הצ'אנקי מנקי או הגלידוניות המדליקות האלה


רק שהפעם השתמשנו בתבנית להכנת מגנומים בייתים של חברת סיליקומראט, את התבנית הזו ועוד רבות וטובות כמוה אתם יכולים לרכוש מבלי לצאת מהבית, פשוט כנסו לאתר של מיסטרל 
הקלות של השימוש בתבנית הפתיעה גם אותי וכך יצא שתוך לילה אחד עמדו לרשותנו לא פחות מ12 מגנומים בטעמים שונים שחיכו בשקט לציפוי ולתוספות שלהם


חלק מהמגנומים קיבלו ציפוי פנימי של שוקולד לבן גלידה והחגיגה הייתה כפולה


ציפינו בשוקולד מריר מומס, העמדנו על השולחן צלחות עם תוספות שונות ונתנו לילדים אור ירוק להתחיל במשימה


כל אחד קישט את המגנום שלו והזלילה הגדולה התחילה!



מגנום בייתי / "מנ(ו)סה במטבח"

רכיבים: (12 מגנומים)

400 גרם חלב מרוכז - פחית קנויה או בייתי 
500 מ"ל שמנת מתוקה
קמצוץ מלח

תוספות לגלידה

קוביות בננה
100 גרם שוקולד חלב מומס

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר מומס

לתוספות:
סוכריות צבעוניות
פצפוצי שוקולד
וכל מה שאוהבים

מפשילים שרוולים:  חמש דקות וסיימנו

1. מערבבים יחד חלב מרוכז וקמצוץ מלח ומוסיפים את התוספות.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
3. מקפלים את שתי התערובות ומעבירים לתבניות הסיליקון.
4. מקפיאים למשך הלילה.
5. מחלצים מהתבנית וטובלים כל מגנום בשוקולד המומס.
6. מקשטים בתוספות.
חלב מרוכז בייתי - לפי מתכון של מלכי אדלר
ליטר חלב
1/2 קילו סוכר

50 גרם חמאה
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים

הכנה:
מביאים לרתיחה את החלב והסוכר ומבשלים על להבה בינונית למשך חצי שעה.
מוסיפים חמאה עד להמסה מלאה.
מערבבים מים עם קורנפלור ומוסיפים לחלב בזרם דק.
מבשלים עוד רבע שעה תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת גושים.
מקררים וסיימנו.

אילו טעמי גלידה אתם אוהבים? הכנתם גלידה לפי המתכון הזה? 
שתפו בדף הפייסבוק שלי "מנסה במטבח" - אשמח מאוד לראות איך יצא!


מוגש באהבה!

2 comments: