יום שלישי, 27 בספטמבר 2016

עוגת דבש ושקדים עסיסית


יש הרבה סוגים של עוגות דבש.
יש עוגות דבש מתוקות ממש ויש עוגות דבש מתוקות פחות.
יש עוגות דבש חומות ויש עוגות דבש בהירות.
יש עוגות דבש יבשות ויש עוגות דבש לחות. 
וישנה העוגה הזאת - 

עוגת דבש-שקדים עסיסית בטירוף



הניסיונות
שנה שעברה עשיתי לא מעט ניסיונות עם עוגות דבש.
הוספתי, הורדתי, שיניתי, תיקנתי.
עם פירות, בלי פירות, עם אגוזים, בלי אגוזים ואפילו ניסיתי להוסיף גרגירי רימון - ניסוי שהצליח לא רע חייבת לציין - העוגה יצאה קרנצ'ית כייפית שכזאת.



ההמשך
השנה הלכתי יותר לכיון עוגות רושם, כמו עוגת המוס הזאת, או טארט התפוחים המשגע הזה וגם כמה קינוחים מפנקים ומיוחדים שיקשטו את שולחן הקינוחים ויוציאו "וואו!" מכל האורחים.
אבל הרגשתי שמשהו חסר לי והבנתי שאני לא אהיה שלמה באמת עד שלא אכין עוגת דבש בחושה.



ואם כבר בחושה
אז שתהיה הכי טעימה שיש.
עוגה כזאת שיהיה שווה להשקיע בה את כל הקלוריות שחסכנו משנה שעברה.
וככה נולדה לה עוגת דבש ושקדים עסיסית בטירוף וטעימה טעימה,
מסוג העוגות האלה שמשאירות לחות דביקה שכזאת באצבעות שהכיף כיף ללקק במקום ללכת ולשטוף ידיים. לא ככה?

 


עוגת דבש ושקדים עסיסית

רכיבים: תבנית קוטר 26 ס"מ

2.5 כוסות קמח
1 כוס אבקת שקדים
3 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
3 כפיות קינמון
1/2 כפית אבקת ציפורן
1/2 כוס שמן
1 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר 
3 ביצים
1 כוס קפה חם (או תה חזק)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס ליקר - אני השתמשתי בליקר שקדים (אמרטו) * שווה להציץ בטיפים שבסוף המתכון

לקישוט: 
100 גרם מרציפן

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון וציפורן.
3. בקערה נפרדת, מקציפים ביצים ומוסיפים סוכר, דבש, מיץ תפוזים, שמן, קפה (או תה) וליקר.
4. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
5. אופים 45-55 דקות. עד שקיסם באמצע העוגה יוצא יבש.
6. לקישוט: מרדדים דק דק את המרציפן ויוצרים צורה של כוורת.
7. מכינים דבורים ממרציפן צהוב ושחור ומקשטים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* בעוגה הזאת יש לא מעט רכיבים וכל אחד מוסיף לטעם והעסיסיות שלה.
* בעוגה יש רבע כוס ליקר. אפשר לשים וויסקי, ליקר דבש, ליקר שקדים או כל ליקר אחר שאוהבים.
* אם לא מעוניינים לשים ליקר בעוגה ניתן ל שים רבע כוס מיץ תפוזים, קפה או מים במקום.
* לקבל צורת הכוורת השתמשתי בתבנית של רביולי. תבנית עם חורים בצורת משושים ופשוט לחצתי מעט עם התבנית על המרציפן עד לקבל הצורה. מפתיע , אני יודעת!

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה לפחות כמו העוגה הזאת!

בואו לאחל לי שנה טובה בדף הפייסבוק
ואתם יותר ממוזמנים להפגש איתי גם באינסטגרם שלי


2 comments:

  1. יצאה לך עוגה מקסימה! אהבתי מאוד את הקישוט. מאיפה השגת דבורים כאלה חמודות?

    השבמחק
  2. תודה!
    את הדבורים הכנתי ממרציפן :)

    השבמחק