יום ראשון, 25 בספטמבר 2016

עוגת שמרים טבעונית במילוי תפוחים


אני לא מכירה אף אחד שיכול לסרב לפורסת עוגת שמרים טובה,
ואם היא חמה ומוגשת עם כדור גלידה ליד אז זאת בכלל חגיגה.


ההצלחה
אחרי ההצלחה המסחררת של עוגת השמרים הטבעונית במילוי שוקולד ומרציפן  זה רק היה מתבקש להכין עוגת שמרים טבעונית לראש השנה, ואיזה מילוי יתאים יותר מאשר תפוחים וקינמון?



ההכנה
ההכנה די פשוטה האמת, לא צריך אפילו לקרמל את התפוחים.
מכינים את בצק השמרים, לאחר התפיחה מפזרים סוכר חום וקינמון בנדיבות, מניחים מעל קוביות תפוחים טריים ומסדרים בתבנית.


"עוגת משוך אותי", מכירים?
מסדרים ריבועים שמרים אחד על השני וכשהעוגה אפויה מגישים וכל אורח מושך כמה פרוסות שהוא בוחר.
ואם אתם שואלים אותי.. אין כמו להגיש את העוגה חמה חמה עם כדור גלידה שווה בצד.
וברור שיש גם מתכון לגלידה טבעונית.


הכיף הכי גדול פה הוא שלא חייבים לדייק.
חותכים ריבועים בערך באותו הגודל, מסדרים חופשי בתבנית - לא צפוף מדי כי יש להם עוד תפיחה אחת לפני האפייה ואם נשארו קוביות תפוחים מוסיפים אותם בין שכבות הבצק.


עוגת שמרים טבעונית במילוי תפוחים

רכיבים:
 
לבצק:
250 גרם (אחד וחצי כוסות) קמח לבן
5 גרם (חצי כף) שמרים יבשים
120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים  \
25 גרם (2 כפות) סוכר חום
1 כף סילאן
20 מ"ל שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

למילוי:
3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
4 כפיות קינמון
3 כפות סוכר חום

לזיגוג: סירופ סוכר
60 מ"ל (רבע כוס) מים
60 גרם (4 כפות) סוכר 

מפשילים שרוולים:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים יחד: קמח שמרים וסוכר.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
3. מוסיפים סילאן ומזלפים את השמן באיטיות.
4. לשים למשך 8 דקות.
5. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
6. מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים עד הכפלת הנפח (בערך שעתיים).
7. לאחר שהבצק תפח - מעבירים למשטח מקומח קלות ומרדדים למלבן גדול בעובי חצי ס"מ.
8. מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים באופן שווה על מלבן הבצק. מפזרים מעל את קוביות התפוחים.
9. חותכים לריבועים בגודל 5*5 סמ' בערך.
10. מסדרים בתבנית, מכסים במגבת לחה ומפתחים עוד כחצי שעה.
11. מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 30 דקות.
12. בינתיים מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מחממים יחד מים וסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר. ממשיכים לבל עוד שלוש דקות ומכבים את האש.
13. בסיום האפייה מוציאים את העוגה ומברישים בסירופ הסוכר.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* הבצק צריך להיות דביק מעט, אם הוא נראה לכם יבש תוסיפו עוד כף אחת או שתיים של מים לפי הצורך. 
* ניתן להמיר 20 מ"ל שמןו קוקוס ב 35 מ"ל שמן צמחי, קנולה לדוגמה.
* אגוזי מלך או פקאנים קצוצים ישתלבו נהדר במילוי העוגה.



8 תגובות:

  1. איך התפוחים נשארים על הבצק כשהוא מאונך?

    השבמחק
    תשובות
    1. העמדתי את התבנית והנחתי את הפרוסות אחת על השניה. ככה התפוחים נשארו במקום.

      מחק
  2. נראית מעולהה.איזה תפוחים יתאימו?

    השבמחק
    תשובות
    1. תפוחים ירוקים יותר מתאימים לאפייה.

      מחק
  3. היי, עוגה מעלפת! הכנתי כבר פעם אחת ללקק את האצבעות. שאלה, אני מכינה אותה שוב אבל כרגע יש לי רק שמרים רטובים מה ההמרה לדעתך בין היבשים לרטובים?

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע!
      יש לשים פי 3 שמרים לחים לעומת שמרים יבשים.

      מחק
  4. היי
    איפה הכי טוב לשמור את העוגה ,בטמפ' החדר או במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תלוי בכמה זמן מדובר..
      אם תרצו לשמור את העוגה יותר מיום הייתי ממליצה לשמור במקרר ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

      מחק