יום שבת, 12 בנובמבר 2016

רוגלך טבעוניים

רוגלך שוקולד טבעוני
שישי בבוקר אצלנו בבית נפתח תמיד עם קפה טוב (או שוקו) ואיזה רוגלך שוקולד מצופה בסירופ מתוק ודביק. 
עם השאריות היינו חוגגים כל השבת.
בקופסה היו גם גביניות, מאפים שונים במילוי וניל או תפוחים אבל הרוגלך היו הכי מבוקשים.

ההצלחה
 
אחרי ההצלחה המסחררת עם בצק השמרים הטבעוני שלי הבנתי שאני יכולה להכין איתו הכל בעצם.
אז ניגשתי למלאכה והתפתחי בצק שמרים טבעוני. בלי ביצים, בלי חלב, בלי חמאה אבל עם הרבה הרבה אהבה וכמה שזה יצא טעים..אין לתאר.

הסוד

אני אוהבת שהרוגלך שלי מלא בשוקולד. שכל ביס יהיה שוקולדי ומתוק במידה. 
הסוד הוא בקיפול.


הצורה

אחרי התפיחה הראשונה, 
מרדדים את הבצק לצורת ריבוע (לא חייב ריבוע עם שוליים ישרים),
מורחים בנדיבות ממילוי השוקולד (או כל מילוי אחר שאוהבים),
יוצרים צורת "מעטפה":
מקפלים את השליש הימני למרכז הריבוע ומכסים מעליו את השליש השמאלי,
מקפלים את השליש העליון למרכז ומכסים מעליו את השליש התחתון,
מתפחים ואז-
מרדדים בעדינות את הריבוע הקטן שנוצר לנו למלבן מאוזן (שוכב),
בעזרת גלגלת פיצה (או סכין חדה) תוחתכים את המלבן למשולשים,
מגלגלים כל משולש מצד הרחב לצד הצר לצורת רוגלך,
משם הדרך לזלילה קצרה מאוד.



רוגלך שוקולד טבעוניים

רכיבים: (25 רוגלך)

לבצק:
250 גרם (אחד וחצי כוסות) קמח לבן
5 גרם (חצי כף) שמרים יבשים
120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים 
25 גרם (2 כפות) סוכר חום
1 כף סילאן
20 מ"ל שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

למילוי:
חצי כוס סוכר
3 כפות קקאו
4 כפות שמן קוקוס (ניתן להחליף בשמן רגיל)

לזיגוג: סירופ סוכר
60 מ"ל (רבע כוס) מים
60 גרם (4 כפות) סוכר 
מפשילים שרוולים:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים יחד: קמח שמרים וסוכר.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
3. מוסיפים סילאן ומזלפים את השמן באיטיות.
4. לשים למשך 8 דקות.
5. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
6. מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים עד הכפלת הנפח (בערך שעתיים).
7. לאחר שהבצק תפח - מעבירים למשטח מקומח קלות ומכינים את צורת הרוגלך:
8. מרדדים את הבצק לצורת ריבוע (לא חייב ריבוע עם שוליים ישרים).
9. מורחים בנדיבות ממילוי השוקולד (או כל מילוי אחר שאוהבים).
10. יוצרים צורת "מעטפה":
     מקפלים את השליש הימני למרכז הריבוע ומכסים מעליו את השליש השמאלי
     מקפלים את השליש העליון למרכז ומכסים מעליו את השליש התחתון
11. מתפיחים התפחה שניה למשל חצי שעה.
12. מרדדים בעדינות את הריבוע הקטן שנוצר לנו למלבן מאוזן (שוכב).
13. בעזרת גלגלת פיצה (או סכין חדה) תוחתכים את המלבן למשולשים, מגלגלים כל משולש מצד הרחב לצד הצר לצורת רוגלך ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
14. מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 20 דקות.
15. בינתיים מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מחממים יחד מים וסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר. ממשיכים לבל עוד שלוש דקות ומכבים את האש.
16. בסיום האפייה מוציאים את העוגה ומורחים מעט סירופ סוכר על כל רוגלך.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* הבצק צריך להיות דביק מעט, אם הוא נראה לכם יבש תוסיפו עוד כף אחת או שתיים של מים לפי הצורך.
 * ניתן להמיר 20 מ"ל שמןו קוקוס ב 35 מ"ל שמן צמחי, קנולה לדוגמה.
* זוללים מיד!


לעוד המון המון מתכוני שמרים משגעים כנסו לדף של "מנסה במטבח"

2 comments:

  1. היי תודה על המתכון הנפלא - יש לי שאלה אנחנו לא יכולים לאכול גלוטן - האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אחר? שהוא גלוטן פריי? תודה רבה

    השבמחק
  2. מאמינה מאוד שכן אבל לא ניסיתי.
    שווה לנסות. אשמח לשמוע איך יצא.

    השבמחק