יום שבת, 17 בדצמבר 2016

במיוחד לחנוכה - כוסיות צ'ורוס במילוי קרם וניל ורוטב שוקולד

במיוחד לחנוכה - כוסיות צ'ורוס במילוי קרם וניל ורוטב שוקולד
 חנוכה הגיע ויחד איתו הגיעו גם הטיגונים.
אין מה לעשות. חנוכה הפך כבר מזמן מ"חג האורים" ל "חג הטיגונים".
 

הסופגניות והלביבות מתחילות להופיע במרכולים מיד אחרי שמחת תורה, עוד לפני שהחורף התעורר בכלל, ויחד איתן מגיע גם החשק לטגן.


משנה לשנה מתמלאים דוכני הסופגניות בסופגניות שונות, מקוריות, צבעוניות, 
עמוסות בקרמים - מילויים - ציפויים - תוספות.
והרוב - בכלל מעדיפים את הסופגניה הרגילה, זאת עם הריבה האדומה ואבקת הסוכר.


ואני אומרת: לא עוד!
למה לאכול סופגניות מטוגנות אם אפשר לאכול כוסות מטוגנות?!
ואז למלא אותן בקרם מטריף ולזלף מעל שוקולד מומס וכמה פצפוצי שוקולד..
ככה בקטנה.

וכן, טיגון זה לא בריא אבל כבר סגרנו שמדובר בחג הטיגונים, לא? ואי אפשר להתחמק ממנו אז פעם בשנה אני מתפרעת. בקטנה.

קצת הסברים לפני שמתחילים

את הרעיון ראיתי באחד הסרטונים שרצים ברשת,
הבצק הוא בצק פחזניות , ממש כמו הפחזניות שבמתכון הזה
ההכנה לא מסובכת מדי אבל חייבים לעבוד מהר כדי שהכוסיות לא יאבדו את צורתן ה"כוסית".

שימו לב!  

* את הבצק יש לזלף ברווחים על החלק האחורי של תבנית שקעים (אני השתמשתי בתבנית מאפינס קטנים). אחד כן אחד לא.
** לאחר הזילוף יש להקפיא את התבנית למשך שעה ואז לחלץ בזהירות את הכוסיות הקפואות. 
*** לאחר שחילצנו את הכוסיות יש לעבוד במהירות לפני שהן תתחלה להמס ולאבד את צורתן.
**** הטיגון מתבצע בשמן עמוק ובעזרת מרית רחבה שתעזור לשמור על הכוסית יציבה בתוך השמן.

אז ככה:

מכינים בצק רבוך
מזלפים סביב תבנית שקעים הפוכה
מקפיאים את התבנית
מחלצים את כוסיות הצ'ורוס הקפואות
מטגנים בשמן חם
ממלאים  בקרם שאוהבים
מקשטים איך שאוהבים

כוסיות צ'ורוס במילוי קרם וניל ורוטב שוקולד 


רכיבים:

לפחזניות: 
 100 גר' חמאה
1 כוס מים (240 מ"ל)
כף סוכר
קורט מלח
כוס קמח מנופה (140 גר')
4 ביצים

מילוי וציפוי:
5 כפות סוכר
1 כפית קינמון
חבילת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
100 גר' שוקולד לבן
3 כפות ליקר אייריש קרים- לא חובה

לקישוט:
50 גר' שוקולד מריר מומס
פיצפוצי שוקולד

מפשילים שרוולים:

הכנת המילוי:(לפחות 4 שעות קודם) 

1. מביאים שמנת מתוקה לרתיחה.
2. מורידים מהאש,מוסיפים את השוקולד, מחכים דקה, מערבבים עד שכל השוקולד נמס ומקררים למשך 4 שעות לפחות במקרר. 
3. מעבירים את התערובת הקרה והליקר לקערת המיקסר ומקציפים היטב.
4. מעבירים לשק זילוף. 

 הכנת הפחזניות:
1. מחממים בסיר : חמאה, מים, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה כולה ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים ללהבה נמוכה.
3. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה ומערבבים בכף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.
4. ממשיכים לערבב עוד כשתי דקות על להבה נמוכה על מנת לייבש מעט את הבצק.
5. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במשך כשלוש דקות על מנת לצנן מעט את הבצק.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מחכים עד שהביצה תבלע בתערובת ומוסיפים את הביצה הבאה עד לקבלת תערובת חלקה.

7. משמנים קלות את הצד האחורי של תבנית שקעים בגודל בינוני.
8. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב קטן ומזלפים על החלק האחורי של תבנית השקעים.

9. מעבירים את תבנית השקעים למקפיא לשעה.
10. מחממים שמן עמוק, מוציאים מהמקפיא ומחלצים את הכוסיות.
11. מעבירים לשמן החם ומטגנים עד שהכוסיות משחימות. 
12. מוציאים מהשמן לנייר סופג ומגלגלים בתערובת סוכר וקינמון (או רק סוכר).
13. לאחר שהכוסיות הצטננו מעט- ממלאים בקרם, מזלפים שוקולד מומס ומקשטים בפציפוצים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:  

* מרגע הוצאת הכוסיות מהמקפיא יש לעבוד מהר לפני שהן תימסנה.
* כדי לשמור על הצורה היפה, יש לטגן כל כוסית בעזרת כף רחבה מחוררת שתשמור על הכוסית יציבה בתוך השמן. 
* אני הנחתי כל כוסית על כף רחבה והנחתי יחד עם הכף בתוך השמן.
* ליקר האייריש קרים אינו חובה אך הוא מאוד מומלץ. אפשר להחליף האייריש קרים בכל ליקר אחר שאוהבים.

תגובה 1:

  1. ואוווווווו אני ינסה את זה נירא ממש טוב יאלופה מהמממתתת

    השבמחק