יום רביעי, 30 במרץ 2016

מתכון מנצח לגלידה מטוגנת


הקיץ הגיע!
בעצם גשם.. 
אבל חם!
ממש מזג אוייר טרופי נהייה פה..

היה חם אז התחשק לי נורא גלידה.. ואז נהיה קר..אז מה עושים עם הגלידה? מטגנים!
כן כן, מה ששמעתם.. מ-ט-ג-נ-י-ם גלידה.

יום שני, 21 במרץ 2016

בצק פילו אפוי במילוי מרציפן בייתי

בצק פילו אפוי במילוי מרציפן בייתי
אם אי פעם קיבלתם ממני מרציפן זה רק אומר שאני אוהבת אתכם..ממש!
כל מי שמכיר אותי טוב יודע שמרציפן הוא אחת החולשות הבולטות שלי.

אפשר לומר שהעולם מתחלק לשניים - אלו שאוהבים מרציפן ואלא שממש אבל ממש לא יכולים להתקרב למרציפן.
מבחינתי - השילוב הזה, של שקדים עם סוכר וטיפת לימון.. פשוט תענוג.

יום רביעי, 16 במרץ 2016

10 טיפים לאוזני ההמן המושלמות! ויש גם מתכון מנצח של השף-קונדיטור יקי שגיא מקונדיטוריית "ללוש" בקיבוץ בארי

חג פורים שמח!

פורים כבר ממש מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן להבין איך עושים אוזני המן מושלמים בקלי קלות.
לכבוד המאורע אני מארחת בבלוג את יקי שגיא, שף-קונדיטור מקונדיטוריית "ללוש" בקיבוץ בארי שייתן כמה טיפים להכנה ואפייה של המושלשים המטריפים האלו וכמובן גם את המתכון המנצח שלו לאוזני המן.

יום רביעי, 9 במרץ 2016

עוגת שכבות והמון שוקולד - מתכון מבלוג אהוב


והנה זה פה: הזמן הזה בחודש שבו מיטב הבלוגרים מאחדים כוחות ומפרסמים יחד פוסטים בפרוייקט "מבשלים ביחד" , והפעם - נושא הפרוייקט הוא: "מתכון מבלוג אהוב".

לכאורה - נשמע רעיון מעולה.
לבחור בלוג אהוב, לבחור מתוכו מתכון מושלם ולהכין אותו. בלי צורך לחשוב על מתכון משלך ובלי כל הנסיונות במטבח והשאיפה האין סופית לשיפורים ושידרוגים.
רעיון נהדר אבל בעייתי במיוחד.
איך בוחרים רק בלוג אחד אהוב כשיש לא מעט בלוגי אוכל ואפייה מעולים בארצנו הקטנטנה....?