יום ראשון, 27 בנובמבר 2016

עוגת שושנים במילוי פרלינה פקאן דובדבנים ופרוסות בננה



כתבתי כבר כל כך הרבה על שמרים.
דיברנו על שמרים, מה הם אוהבים יותר ומה פחות,
פרסמתי לא מעט מתכונים מתוקים וגם איזה אחד או שניים מלוחים
ועדיין - המתכון לעוגת השושנים הזו, במילוי פרלינה פקאן, דובדבני אמרנה ופרוסות בננה פשוט עושה לי את היום.

יום שני, 21 בנובמבר 2016

9 טיפים מנצחים לעבודה עם שמרים - לגזור ולשמור


9 טיפים מנצחים לעבודה עם שמרים - לגזור ולשמור



1. הקפאת בצק שמרים

כשמכניסים בצק לפריזר השמרים מתים לאיטם ולכן אחרי כ3 חודשים הבצק כבר יתפח פחות לאחר ההפשרה.
אם מקפיאים בצק לזמן ממושך אפשר להוסיף 10% יותר שמרים.
אפשר גם להוסיף משפר הקפאה (חומר כימי שעוזר לשמרים להיכנס ולצאת מהקפאה טוב יותר).
כשמוציאים את הבצק מהמקפיא מפשירים אותו במקרר, אם נפשיר בחוץ החלק החיצוני יופשר מהר מידי והפנים עדיין ישאר קפוא.

יום רביעי, 16 בנובמבר 2016

עוגת שמרים בשלושה טעמים


בכל ארוחה החלק שאני הכי מחכה לו הוא הקינוח!
נדיר שאני אארח ותהיה רק עוגה אחת לקינוח. בדרך כלל אני מגישה לפחות עוגה אחת ולצידה עוד מגוון קינוחים קטנים: פאטיפורים, פחזניות, מאפינס, עוגיות ועוד.. בדיוק בגלל המשפט הבא:

"תפרסי לי בבקשה חצי פרוסה מהעוגה הזו, ועוד חתיכה קטנה מההיא..ואני אקח איזו טעימה מזה...אני פשוט רוצה לטעום מהכל!!"

ואז השולחן מתמלא בשאריות פרוסות של עוגות מוזנחות שלא בצדק.
האירוח האחרון הביא אותי לחשוב על הרעיון המדליק הבא:
למה להתחיל ולחלק חלקי פרוסות אם אפשר לטעום מהכל בפרוסה אחת בלבד??

יום שבת, 12 בנובמבר 2016

רוגלך טבעוניים

רוגלך שוקולד טבעוני
שישי בבוקר אצלנו בבית נפתח תמיד עם קפה טוב (או שוקו) ואיזה רוגלך שוקולד מצופה בסירופ מתוק ודביק. 
עם השאריות היינו חוגגים כל השבת.
בקופסה היו גם גביניות, מאפים שונים במילוי וניל או תפוחים אבל הרוגלך היו הכי מבוקשים.

יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

חלה מתוקה לשבת


זאת לא שבת בלי חלה.
הריח המשכר שמתפזר בכל הבית כשהחלות יוצאות מהתנור זה משהו שאי אפשר לפספס.

פעם, חלה הייתה מצרך קבוע על שולחן שישי אצלנו בבית. מאז הלחם החום והפיתות המלאות די השתלטו לנו על הבית אבל - כשיש דרישה לחלה מתוקה אני קופצת על ההזדמנות.


יום ראשון, 6 בנובמבר 2016

שבלולי שמרים וקינמון טבעוניים

שבלולי שמרים וקינמון טבעוניים

הקינמון קנה לעצמו מקום של כבוד במטבח החל משולחנות המלכים של פעם ועד לשולחנות של כולנו היום.
הוא ידוע כתבלין מחמם וכתרופת סבתא לבחילות, כאבי ראש, כאבי בטן, התקררות ועוד.

אז פלא ששושני שמרים במילוי קינמון וסוכר הוכחו כהצלחה מסחררת בכל מאפיות העולם?

יום שבת, 5 בנובמבר 2016

המדריך המלא לעבודה עם שמרים - חלק 2

המדריך המלא לעבודה עם שמרים
בפוסט הקודם: המדריך המלא לעבודדה עם שמרים - חלק 1 דיברנו על שמרים, מה הם אוהבים לאכול, מה הורג אותם ואיך הם מתקיימים.
הפעם נדסקס מעט על סוגי בצקי שמרים, על סוגיית המלח והשמרים ולבסוף נפטפט מעט על מחמצת.


יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

לחמניות פרח



כל שישי הילדים חוזרים מהגן מאושרים ושמחים עם שקית חומה ביד.
שקית מלאה בהמון פירורים שתכף יתפזרו בכל פינה נקיה בבית - מה שגרם לי להעביר את הספונג'ה לשבת בערב (אחת ההחלטות החכמות שעשיתי!).
הפירורים מגיעים מלחמניית חלה קטנה שנותנת כלכך הרבה שמחה לפשושים ככה שאני לא באמת יכולה להתלונן.