יום שבת, 15 באפריל 2017

כדורי מרציפן ורדים במילוי דובדבני אמרנה


מרציפן, מרציפן, מרציפן, מרציפן - אני יכולה לחיות רק על מרציפן.
בבלוג תוכלו למצוא המון מתכונים בשילוב מרציפן אבל הפעם מדובר על מתכון שכל כולו מוקדש למרציפן.
מרציפן!



הפעם רקחתי לכם מתכון קליל ומתקתק של שקדים טחונים אשר יחד עם סירופ סוכר ומי ורדים עוטפים בעדינות ממכרת דובדבני אמרנה אדומים ומגרים.



כנראה שהמתכון נובע מכמיהתי החזקה לחגיגות המימונה, אחרת אין לי באמת הסבר איך הגעתי לשילוב המושלם הזה.


דרך אגב - זהו כבר מתכון שמיני שלי על מרציפן. רק אומרת.

(כאן תוכלו למצוא את כל המתכונים עם מרציפן)

כדורי מרציפן ורדים במילוי דובדבני אמרנה


רכיבים: 28 יחידות

300 גר' אבקת שקדים
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
15 מ"ל מי ורדים (או 5 טיפות תמצית ורדים)
28 דובדבני אמרנה  
2 כפות סוכר לציפוי - לא חובה

מפשילים שרוולים:

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד שלוש דק'.
2. מורידים מהאש ושופכים את סירופ הסוכר על השקדים הטחונים ומוסיפים את מי הורדים.
3. ומערבבים לאיחוד מלא של התערובת ומצננים.
4. לוקחים כמות של כף מהתערובת ועוטפים איתה דובדבן אמרנה יחיד ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.
5. מצפים כל כדור בסוכר.
5. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* לא מתחברים לורדים? פשוט ותרו.
* אין לכם דובדבני אמרנה? ניתן להחליף את הדובדבנים בעיגול גנאש שוקולד, אגוזים שונים (לוז, אגוז מלך, שקד) או אפילו ריבה.
* כמובן שלא חייב למלא את המרציפן אבל למה לוותר? זה דווקא נותן טוויסט מעניין.
* ציפוי הסוכר נותן רושם אבל הוא ממש לא חובה. אפשר לוותר עליו.
* אפשר לשמור את הכדורים במקרר וניתן גם להקפיא.

הנה עוד כמה רעיונות למתכונים בשילוב מרציפן - לחצו על התמונה למעבר לקישור

בצק פילו אפוי במילוי מרציפן בייתי



טארט פירות יער עם קרם פטיסייר, מרציפן וזילופי מוס שוקולד



מרציפן כבר אמרתי?



הכנתם? שתפו אותי בדף הפייסבוק של "מנסה במטבח"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה