יום רביעי, 12 באפריל 2017

עוגת שוקולד ותותים כשרה לפסח


התותים כבר מתכוננים לפנות את מקומם לפירות הקיץ הטעימים אבל רגע לפני הם לא הצליחו להתחמק מעוגת השוקולד הכשרה לפסח שלי.




יש לנו, לרובנו, דחף מוזר שכזה להיות תמיד יצירתיים, לחדש ולרגש
וזאת בדיוק הסיבה שאת המתכונים של העוגות שלי אני משתדלת לפתח בעצמי אבל קורה, לפעמים וזה די נדיר שאני מחליטה דווקא לנסות מתכונים של אחרים.

הפעם ואני חייבת לציין שזה די מוזר, החלטתי לנסות את המתכון שכתוב על האריזה.
אני תמיד קוראת מתכונים שעל האריזה ובכל פעם מחדש שוכחת אותם ומכינה משהו אחר אבל זה לא המקרה של עוגת שוקולד-תותים המשגעת הזאת.

הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים ובכל פעם שידרגתי במשהו שונה: ציפוי שוקולד ושבבי קוקוס קלוי או אבקת סוכר אבל אין ספק שהלהיט האמיתי היה ציפוי שוקולד ותותים.
קישוט כלכך נפוץ אבל כל כך מרשים כי לפעמים - טופינג זה כל העניין.





העוגה יפה וטעימה גם ללא הציפוי אבל אם רוצים להרשים במיוחד שווה להשקיע עוד כמה דקות ולצפות בשוקולד ותותים- השילוב המושלם, לא?!

עוגת שוקולד ותותים כשרה לפסח / "אסם"

רכיבים:

עוגת שוקולד כשרה לפסח:
6 ביצים מופרדות
200 גר' שוקולד מריר
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
1 שקית קמח תופח כשר לפסח אסם (200 גר')

קרם שוקולד:100 גר' שוקולד מריר
100 גר' קרם קוקוס
חבילת תותים

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל170 מעלות.
2. שמים בקערה 200 גר' שוקולד מריר עם חמש כפות מים וממסים במיקרוגל כדקה וחצי עד להמסה מלאה, מערבבים היטב ומצננים מעט.
3. במיקסר חשמלי מקציפים את כל החלבונים במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
4. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השוקולד המומס. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לערבב.
5. מפעילים את המיקסר עם קערת הקצף על מהירות נמוכה ומוסיפים אליו את תערובת השוקולד בהדרגה. מוסיפים את תכולת השקית וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
6. שמים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 40 דק' או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
7. מכינים את הקרם: ממסים במיקרוגל את השוקולד וקרם הקוקוס עד להמסה מלאה. מערבבים ומורחים על העוגה. מקשטים עם חצאי תותים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* את קרם הקוקוס ניתן להחליף בכמות שווה של שמנת מתוקה או שמנת צמחית.
* במקום תותים ניתן לקשט בכל פרי אחר.
* ניתן לקשט את העוגה בקוקוס, שערות חלבה, פירורי עוגיות כשרות לפסח ואפשר בכלל לוותר על השוקולד ולפדר את העוגה באבקת סוכר.
* אפשר גם להשאיר את העוגה ככה, כמו שהיא, היא תהיה טעימה בכל מקרה.
* המתכון הוא בדיוק אותו מתכון שכתוב על אריזת "קמח תופח לפסח של אסם"



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה