יום שלישי, 25 באפריל 2017

נוסטלגיה - עוגיות שושנים במילוי לוטוס


עוגיות שושנים הן הכי טעם של בית, טעם של פעם.
הזכרונות מהמטבח עם אמא - לשבת ולגלגל בצק נימוח במילוי קצף משגע ומתוק כשבסוף החלק השווה ביותר, קערת הקצף.

המתכון הזה עובר במשפחה שלנו כבר דורות,
הוא ללא מוצרי חלב, ללא חמאה או חלב,
הוא קל נורא להכנה ואין בו שום שלב מסובך,
והוא טעים! טעים!


אז לקחתי את המתכון המשפחתי ושדרגתי אותו עם שכבת לוטוס שמוסיפה קרנצ'יות ומתיקות כייפית שכזאת עם טאצ' נורא מעניין לכל עוגייה.

בגדול - 

מערבבים יחד את כל חומרי הבצק בקערה, בידיים,
מרדדים לעובי דק, 3 מ"מ 


מורחים שכבת לוטוס דקיקה אך מורגשת


מעל שכבת הלוטוס מורחים שכבה דקה של קצף וניל הורס


מגלגלים, מקפיאים, פורסים ואופים


עוגיות שושנים במילוי לוטוס

רכיבים:(45 עוגיות)

לבצק
3 כוסות קמח תופח
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
כפית וחצי רום
2/3 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח

למילוי:
חצי צנצנת לוטוס
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
שקית פודינג וניל
גרגירים ממקל וניל (לא חובה)

מפשילים שרוולים:

1. מכינים את הבצק: בקערה מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עם הידיים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מכינים את המילוי: מקציפים 3 חלבונים עם חצי כוס סוכר.
3. כשנוצר קצף יציב מוסיפים את הפודינג ומקציפים עוד דקה עד שהקצף מתייצב.
4. מקררים חצי שעה.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי 3 מ"מ ומחלקים ל-3. על כל שכבה:
6. מורחים שכבת לוטוס דקה.
7. מורחים שכבת קצף דקה.
8. מגלגלים ומקפיאים למשך 15 דק. הקפאה אינה חובה אבל יהיה הרבה יותר קל לחתוך את הגליל אחרי שהוא מתייצב מעט.
9. מחממים תנור ל 175 מעלות.
10.פורסים את הגליל לפרוסות העובי 1 ס"מ, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים עד שהעוגיות משחימות  -בערך 20 דק'.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* שכבת הלוטוס אינה חובה והעוגיות תצאנה נהדר גם בלעדיה.
* במקום לוטוס ניתן למרוח שכבה דקה של ריבה, ממרח שוקולד או כל ממרח אהוב אחר.
* אם רוצים לקבל עוגיות שושנים יפות חשוב לא לוותר על קירור הבצק וקירור הגלילים לפני החיתוך.
* במקום קמח תופח ניתן לשים קמח רגיל וכפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.


3 תגובות:

  1. וואו איזו נוסטלגיה!
    אצל סבתא שלי ז"ל העוגיות האלו היו באופן קבוע בצנצנת העוגיות, ואנחנו הילדים אהבנו אותן יותר מכל עוגות הז'רבו, השמרים, הרולדות ושאר העוגות הטעימות שהיא הכינה. לפעמים היא גיוונה והכינה קצף עם קקאו. עוררת בי געגועים... אני רצה להכין גם לילדים שלי, תודה!

    השבמחק