יום רביעי, 17 במאי 2017

עוגת קדאיף אישית במילוי קרם גבינה ומרמלדת פטל



מעבר בין עבודות השאיר לי מעט זמן פנוי, ומה אני עושה כשיש לי זמן פנוי?
עוגות!
ומה עוד אני עושה כשיש לי זמן פנוי? רמז: זה קשור לעוגות.


נפגשת עם חברים כדי לאפות עוגות.. ברור.
אחד משיתופי הפעולה המוצלחים שהיו לי היה עם דורית רוזן בעלת הבלוג "ניחוח לישה".

החלטנו להכין יחד משהו לשבועות אבל שלא יהיה עוד עוגת גבינה לאוסף אלא משהו יותר מיוחד.

חוץ מסברינה שמבחינתי היא מקום ראשון בקינוחים, אכלתי בהנאה רבה בילדותי עוגות קדאיף, המון.
ברגע שדורית הציעה שנכין משהו עם קדאיף היא לא הייתה צריכה לומר פעמיים ואני כבר התייצבתי למשימה.

וגם פה, החלטנו ללכת על משהו מיוחד ולהגיש לקוראים שלנו (וגם לבטן החמודה שלנו) שני מתכונים עם האיטריות המעולות האלה: אחד מתוק ואחד מלוח.




שניהם מבוססים על איטריות קדאיף,דומים במראה, קלים להכנה (ממש אבל), טעימים בטירוף והם אחלה רעיון לאירוח בשבועות.


כי אין כמו לחסוך זמן במטבח ולהכין דברים שונים מחומרי גלם דומים. הרי אתם אם אנחנו גם ככה מתעסקים עם האטריות האלה אז למה שלא נכין שתי מנות במכה אחת?




המתכונים של איטריות הקדאיף וקרם הגבינה הם של דורית, המתכון של מרמלדת הפטל הוא של גולי פנחסוב וכולם מוגשים לכם פה - כי למה שרק אני אשמין?!?



עוגת קדאיף אישית במילוי קרם גבינה ומרמלדת פטל

רכיבים (12 עוגות אישיות):

איטריות קדאיף:
250 גר' איטריות קדאיף טריות או מופשרות
100 גר' חמאה
1 כף סוכר (12 גר')

מלית גבינה:

500 גר' גבינה לבנה 9% מסוננת היטב במקרר
250 גר' גבינה מסקרפונה
150 גר' סוכר 
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 מיכל שמנת מתוקה 38%


מרמלדת פטל:
30 גר׳ סוכר
9 גר׳ פיקטין NH 
מערבבים את הסוכר והפיקטין בקערה נפרדת

2 גר׳ מים 
2 גר׳ מלח לימון

125 גר׳ מחית פטל
90 גרם סוכר
10 גר׳ גלוקוזה

קישוט:
דובדבנים 

מפשילים שרוולים:

1. איטריות קדאיף: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. יוצקים חמאה מומסת על האטריות ומערבבים בעדינות.
3. מוסיפים את הסוכר, ממשיכים לערבב עד שכל הסוכר מפוזר באופן שווה בתערובת.
4. מסדרים שכבה דקה של אטריות בתוך תבנית שקעים של קאפקייקס ודוחסים היטב.
5. אופים למשך 5-10 דקות עד שדיסקיות האטריות משחימות - סה"כ 24 דיסקיות. 
6. מלית גבינה: מערבבים את 2 סוגי הגבינות עם הסוכר עד להמסתו המלאה של הסוכר ומוסיפים את הוניל.
7. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאד.
8. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ומעבירים לשקית זילוף.
9. מרמלדת פטל: מערבבים את הסוכר והפיקטין בקערה נפרדת.
10. מערבבים בקערה נפרדת את המים ומלח לימון (חומצה ציטרית).
11. בסיר קטן מביאים לרתיחה מחית פטל, סוכר וגלוקוזה.
12. מוסיפים את תערובת הסוכר-פיקטין תוך כדי טריפה ומרתיחים 2 דקות נוספות.
13. מכבים את האש ומוסיפים מיד את החומצה הציטרית תוך כדי טריפה.
14. משטחים על משטח עמיד לחום (סילפט או תבנית ח״פ), בגובה הרצוי לשכבה בעוגה.
15. אחרי שהמרמלדה התקררה לחלוטין, קורצים עיגולים.
16. הרכבה: לאחר שדיסקיות האטריות הצטננו לחלוטין מצפים את דפנות השקעים בשקף לעוגה.
17. מזלפים מלית גבינה בגובה של 2 ס"מ מעל מחצית מכמות הדיסקיות - 12 דיסקיות.
18. מניחים בזהירות עיגול של מרמלדת פטל מעל מלית הגבינה.
19. מזלפים מלית גבינה בגובה של 2 ס"מ.
20. מניחים דיסקית נוספת של איטריות קדאיף.
21. מקשטים עם דובדבנים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* מרמלדת הפטל היא ממש לא חובה אבל היא בהחלט מוסיפה הרבה לטעם ולרושם.

* לא אוהבים פטל? החליפו את מחית הפטל בכל מחית אחרת.
* ניתן לקשט עם דובדבנים חמוצים, טריים או עם דובדבני אמרנה. הכל הולך!

בבלוג של דורית תוכלו למצוא את הגרסה המלוחה והמעולה לאטריות הקדאיף.

אהבתם? הכנתם? בואו לדף הפייסבוק של מנסה במטבח ותראו לי איך יצא..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה