יום ראשון, 28 במאי 2017

עוגת מוס דולצ'ה


שבועות מתקרב ואני מתחילה להבין שעוד לא תכננתי את עוגת החג שלי.
בעודי יושבת ומריצה בראש רעיונות לעוגת שבועות מרשימה - כזאת עם מלא שכבות, מרקמים, צבעים וטעמים הבנתי שאנשים סהכ אוהבים את הפשוט.

כמובן שזה לא יהיה פשוט פשוט אבל עדיין - כיוונתי למינימליות מרשימה.
מזל שסחבתי איתי כל הדרך מפריז שש קילו של השוקולד הטעים והיקר - valrhona dulcey chocolate שיחד עם פצפוצי שוקולד מריר של ולרונה (שגם קילו מהם חזר יחד איתי במזוודה) לגמרי משדרגים את העוגה.



הרבה דברים קורים והאהבה שלי נשכחת בצד, מצב לא תקין בכלל, מצב שדורש תיקון מיידי.

הבנתי שאני חייבת לאפות משהו, כל דבר ומיד.

מזל שבעבודה של החתיך ביקשו שכל אחד יביא משהו טעים לחגיגת שבועות.

כמובן שאני מייד נודבתי להביא עוגה ומכיון שהחתיך לא אוכל גבינות, עוגת גבינה לא באה בחשבון אז הכנתי עוגת מוס שוקולד דולצ'ה (שוקולד לבן עם טעם קרמלי משגע) עם פצפוצי שוקולד מריר לתוספת קרנציות, מלמעלה זילוף שוקולד חלב, גם הוא של ולרונה (מפריז כמובן), 
עם אקסטרא פצפוצי שוקולד וכל הטעים הזה על בסיס עוגת שוקולד עסיסית.
תוסיפו לזה כיתוב של "חג שבועות שמח" והרי לכם עוגת "וואו".

אם אתם מאלה שלא סוחבים 16 קילו של חומרי גלם מפריז ואין לכם במקרה את השוקולד הלבן המקורמל של ולרונה בבית אתם יכולים בכיף להחליף את השוקולד שמצויין במתכון באותה כמות של שוקולד לבן ולהוסיף שתי כפות ריבת חלב או ממרח לוטוס (שגם הן לא חובה..).
האמת, גם שוקולד חלב יילך מעולה. שתדעו.





עוגת מוס דולצ'ה 

רכיבים: עוגה בקוטר 22 ס"מ

עוגות שוקולד  - בסיס העוגה
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
כף קקאו
2 כפות שוקולית
1 ביצה
2 כפות שמן 
1/2 כוס מים רותחים

מוס ריבת חלב
4 גר' ג'לטין
20 מ"ל מים קרים
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד דולצ'ה (או 150 גר' שוקולד לבן + 2 כפות ריבת חלב/ממרח לוטוס)

חופן פצפוצי שוקולד

גנאש שוקולד לקישוט
50 גר' שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה

מפשילים שרוולים:

 הכנת הבסיס:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו ושוקולית.
3. מוסיפים שמן, ביצה ומערבבים.
4. מוסיפים מים רותחים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לתבנית משומנת (עדיף רינג) ואופים 15-20 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי. 
6. מוציאים ומצננים היטב.

מוס דולצ'ה:
1. מערבבים ג'לטין ומים ומחכים 10 דקות עד שהג'לטין מתייצב
2. בסיר מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת (250 מ"ל) ,מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד , מחכים דקה ומערבבים.
3. מוסיפים את תערובת הג'לטין, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר.
4. מקציפים את השמנת שנותרה לקצפת רכה ומקפלים יחד עם תערובת השוקולד.
5. מרפדים את שולי התבנית (רינג) בשקף לעוגה, מניחים את בסיס בעוגה ויוצקים מחצית מכמות המוס,
מפזרים פצפוצי שוקולד ויוצקים את מחצית המוס השנייה.
6. מעבירים למקפיא ל4 שעות לפחות.

הכנת גנאש השוקולד לציפוי:
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד, מחכים כדקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד מומס.
3. מעבירים למקרר למשך הלילה (או ל-4 שעות לפחות).
4. מקציפים ומזלפים מסביב לעוגה.
5. מקשטים עם פצפוצי שוקולד.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן להשתמש בכל סוג שוקולד שתבחרו- הכל הולך.
* רוצים להוסיף עוד רושם- הוסיפו כיתוב באמצע העוגה.
* את העוגה יש לשמור במקפיא ולהעביר למקרר חמש שעות לפני ההגשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה