יום שבת, 17 ביוני 2017

המתכון המושלם לפיצה בייתית

..


"תגידי, יש לך מתכון שווה לפיצה בייתית?"
אם הייתי מקבלת שקל בכל פעם ששאלו אותי את השאלה הזאת ,יכולתי לקנות מגש משפחתי בפיצריה השכונתית..

נראה לכם?! 
למה לקנות אם אפשר להכין?




במשך חודש השמרים שהיה כאן בבלוג, שבו שיתפתי אתכם במתכוני שמרים מתוקים וגם בתשעה טיפים מנצחים לעבודה עם שמרים קיבלתי המון בקשות למתכון שווה לפיצה בייתית,

מה שגרם לי לצאת מאזור הנוחות המתוק שלי ולשקול לפרסם בבלוג גם מתכונים לא מתוקים.
כלומר, מלוחים.


אצלנו בבית יש מסורת - מוצ"ש זה ערב פיצות משפחתי (+ מלא חברים)

אז ככה שהמתכון הזה מככב אצלנו כל שבוע בקבוע..


מתכון מנצח והכי פשוט בעולם - יש

רכיבים - יש
אבן שמוט לתנור - יש
ילדים רעבים - יש
פיצה - יש
זמן לצלם לפני שהכל מתחסל - אין


נסו אתם לצלם פיצה חמה חמה מיד כשהיא יוצאת מהתנור מבלי לקבל נזיפות מכל הסובבים שאתם "מפריעים להם לאכול את הפיצה" וש"תפסיקי כבר עם השטויות שלך לצלם - אנחנו רעבים והפיצה מתקררת, תעלי את המתכון לבלוג ביום אחר.."

וככה המתכון נשאר אצלי במגירה עד שעליתי על הפתרון!


להכין פיצה למאכל ופיצה לצילומים


בזמן שכולם מנשנשים להם פיצה בסלון, התגנבתי עם המגש שלי החוצה, לנסות להספיק לצלם לפני שיגלו שנעלמתי. לא ממש עבד.

אבל המתכון והפוסט סוף סוף כאן. אפשר להרגע.
מקווה שתהנו, מהמתכון ומהצילומים - כי מהפיצה ההנאה מובטחת.

אה- ועוד משהו חשוב לפני שמתחילים..בעצם שניים:
1. תעשו טובה לעצמכם ותתפנקו באבן שמוט לתנור - מוצר לא יקר וכלכך משדרג.
2. רוצים להפוך את המתכון לפוקצ'ה אליפות? פשוט הוסיפו עוד כוס מים לרכיבים במתכון ותקבלו בצק דביק דביק שבזמן האפייה יפתח חורים אווריריים ומרגשים.

המתכון המושלם לפיצה בייתית

רכיבים:(4 מגשים בינונים)

1 ק"ג קמח
2 כפות (20 גר') שמרים
1 כף (12 גר') סוכר
3 כוסות (750 מ"ל) מים קרים
1 כפית (6 גר') מלח

מפשילים שרוולים:

1. לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים מעט.
2. תוך כדי ערבוב במהירות בינונית מוסיפים בהדרגה את המים.
3. מהרגע שנוצר בצק ממשיכים ללוש כ-8 דקות.
4. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות נוספות עד לקבל כדור בצק חלק ומעט דביק.
5. מכסים את קערת הבצק במגבת נקייה או ניילון נצמד ומעבירים להתפחה למשך חצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח מעט. 
7. מורחים רוטב עגבניות, מפזרים תוספות שאוהבים ומלא גבינה מגורדת.
8. אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות. 
* אם אתם משתמשים באבן שמוט - שעה לפני האפייה מניחים את האבן בחלק התחתון של התנור ומחממים ל- 250 מעלות.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* שימו לב - הבצק טבעוני! שימו עליו ירקות אהובים, גבינות טבעוניות ויש לכם אחלה פיצה טבעונית.
* אבן שמוט היא למעשה אבן שמפיצה חום אחיד בתנור במהלך האפייה. המאפים יוצאים כמו בתנור אבן, ממש כמו בפיצריות המקוריות.  
* אין לכם אבן שמוט? רוצו לקנות. היא כלכך שימושית. חוץ מפיצות ניתן לאפות עליה כל דבר: לחמים, פוקצ'ות, סמבוסקים והכל יוצא כלכך טעים.
* התוספות שתופסות: תירס, זיתים ירוקים, בצל סגול, עגבניות שרי, אקסטרה צ'ז, בזיליקום, פטרוזיליה (כן כן) ועוד ועוד.. תתפנקו.
* רושמת שוב למי שפספס: רוצים להפוך את המתכון לפוקצ'ה אליפות? פשוט הוסיפו עוד כוס מים לרכיבים במתכון ותקבלו בצק דביק דביק שבזמן האפייה יפתח חורים אווריריים ומרגשים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה