יום חמישי, 24 באוגוסט 2017

קרקרים ביתיים מלוחים עם תוספות


ניסיתם פעם להכין קרקרים בבית?
קרקרים קרנצ'ים, מלוחים, ממכרים כאלה?

מבחינתי זה תמיד היה משהו שחובה להכין אבל איכשהוא הקרקרים תמיד הגיעו לסוף "רשימת המתכונים להכנה", 
תמיד היו איזו עוגת מוסעוגיות שוקולד או איזה קינוח טבעוני שתפסו מקום והתקדמו בתור.

ואז זה קרה!

חופש גדול, חם, ילדים מתרוצצים בכל מקום.
אז ברחתי למקום המפלט שלי - הרי הוא המטבח!

ומה אתם יודעים - מצאתי את הזמן המושלם להכין את הקרקרים המשגעים האלה.
ממש במקרה ראיתי יום קודם תמונות מגרות ביותר לקרקרים שווים בדף הפייסבוק של חבר מוכשר שלי - אוהד שחר.

תוך דקות ספורות המתכון היה אצלי ורבע שעה אחר כך הקרקרים היו אצלי בבטן.



המתכון דומה מאוד למתכון הבצק הפריך המתוק - מורידים את הסוכר וומוסיפים מעט מלח,
אני שיניתי מעט את המתכון ושידרגתי עם זרעי פשתן, זרעי צ'יה ופרמז'ן מגורר מלמעלה.

סלט ירקות קצוץ, ממרח שווה ויש לכם אחלה ארוחת בוקר/צהריים/ערב/נשנושים לקחת לים או מה שתחליטו..

תביאו דף ועט, אני מחכה לכם.


קרקרים בייתים


מצרכים:

200 גר' חמאה
200 גר' קמח לבן
200 גר' קמח שיפון מלא
100 גר' יוגורט
2 כפות מים קרים
רבע כוס זרעי פשתן
רבע כוס זרעי צ'יה
רבע כוס פרמז'ן מגורר

מפשילים שרוולים:

1.מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו גיטרה קוביות חמאה וקמח מנופה רק עד שמתקבלים פירורים.
3. מוסיפים את המים והיוגורט וממשיכים לערבב עד לקבלת גושי בצק גדולים.
4. מוסיפים זרעי פשתן וצ'יה ויוצרים כדור בצק.
5. על משטח מקומח מרדדים דק דק את הבצק וחותכים לריבועים/ מעוינים או כל צורה שתבחרו.
6. אופים למשך 13 דקות.
7. מפזרים פרמז'ן ואופים עוד 2 דקות עד שהקרקרים מזהיבים מעט.
8. מצננים ומנשנשים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* בניגוד לבצק פריך רגיל, פה אין צורך לקרר את הבצק לפני האפייה. 
* ככל שתרדדו דק יותר את הבצק תקבלו קרקרים קרנצ'ים יותר, רק אל תשכחו להוריד את זמן האפייה כמובן.
* לא חובה לפזר פרמז'ן, הוא פשוט תורם הרבה לטעם ולמרקם.



תגובה 1: